Geen saaie boeken, maar actief aan de slag, dat is Expeditie VOLT! Je werkt op een praktijkgerichte manier aan verschillende vakken. Door te ontdekken en te onderzoeken, leer je belangrijke skills zoals samenwerken, organiseren, plannen en communiceren.
Wat is Expeditie VOLT!?
Op VOLT! Toekomstmakers geloven we in leren door te doen. Daarom werken we met Expeditie VOLT! Dat is een vorm van projectonderwijs waarin je vier keer per jaar op expeditie gaat. Dit betekent dat je niet alleen in de klas zit, maar ook in de praktijk aan de slag gaat. Je onderzoekt, ontdekt en leert op een manier die bij jou past. Dit maakt leren niet alleen leuker, maar ook veel effectiever.
Alles komt samen in één project
Tijdens Expeditie VOLT! werk je aan een thema waarin verschillende vakken samenkomen. Bij biologie onderzoeken leerlingen bijvoorbeeld de bodem en de natuur. Bij Nederlands leren ze hoe je een goede presentatie maakt. En bij techniek maken leerlingen een maquette. Zo wordt leren een avontuur!
Wat vinden leerlingen ervan?
Veel leerlingen ervaren Expeditie VOLT! als een leuke en afwisselende manier van leren:
Docenten enthousiast
Niet alleen leerlingen, maar ook docenten zijn enthousiast. Joyce vertelt: ‘We werken met een team van 14 docenten aan de expedities. Iedereen brengt zijn eigen kennis en kwaliteiten in. Dat enthousiasme straalt af op de leerlingen. We zagen vorig jaar dat ze trots waren op hun eindresultaat en al uitkeken naar de volgende expeditie.’
Bekijk de video’s en ontdek Expeditie VOLT!
Waarom is praktisch leren zo belangrijk?
- Theorie toepassen in de praktijk: je leert niet alleen uit boeken, maar ook hoe je kennis in echte situaties gebruikt
- Vaardigheden ontwikkelen: je leert samenwerken, communiceren, problemen oplossen en creatief denken
- Meer zelfvertrouwen: doordat je tastbare resultaten behaalt, groeit je zelfvertrouwen en ontdek je wat je allemaal kunt